luni, 14 iulie 2014

CAPITOLUL 17-Fiintele oceanului



Umbrele violet se alungeau pe cer,semn ca Aureka se indrepta spre un nou asfintit incendiar.Nori purpurii incepura sa apara in departare,strapungand tesatura albastra a cerului.
Azura se afla in parc,privind cu nostalgie cum dispare lumina de pe florile de pike.Intoarcerea acasa ii sporise parca si mai mult starea de melancolie.Arissa nu o intrebase nimic legat de presupusa intalnire,desi niste vorbe ii ajunsesera la urechi.
Fata se descalta si apoi se indrepta spre plaja,dorind sa simta sub talpi nisipul fin.Umbrele apusului imbracau intreaga plaja cu lumina violacee.
Azura isi tinea cu o mana rochia lunga ce atarna pe nisip,iar cu cealalta facea miscari prin aer,rotindu-se.Dansatul noaptea,atunci cand nimeni nu putea sa o vada ,era una dintre marile ei placeri.Simti o unda in cap,care incerca sa i se strecoare in ganduri.
"-Andras?
-Da.....Te-ai intors Azura?Cum ti s-a parut Aragorul?
-Foarte frumos,mai ales Padurile Fools m-au lasat fara cuvinte.
-Ah,da...Padurile Fools...Cum a decurs intalnirea cu pilotul?
-As prefera sa nu discut acest aspect...
-Simt ca esti tulburata.Este totul in ordine?
-Sunt bine Andras,am niste stari ciudate pe care nu le pot asemana cu nimic,dar sunt bine.Nu te-am auzit in mintea mea ultimele zile...Ai fost ocupat?
-Da....am fost ocupat cu antrenamentele,Instructorul si-a pus in gand sa scoata untul din mine.Si apoi nu am vrut sa risc sa dau de gandurile altcuiva.
-Inteleg.
-Azura,eu voi intrerupe conexiunea.Sunt foarte obosit,ma odihnesc cateva ore si ne vedem maine dimineata,e bine?
-Da,e foarte bine....Odihneste-te Andras".

Azura ramase singura....Simtea ca ceva nu era in regula in toata povestea asta,dar nu ar fi putut spune ce.Lucrurile nu mergeau bine nici cu Andras,nici cu Mark...Ceva o facea sa se simta neimplinita.
Se uita spre ocean,ale carui ape incepeau sa se intunece.Alerga spre el si se afunda in apa,inotand cu furie.Dupa vreo 500 de metri se opri,nu mai simtea fundul.Doi delfini aparuti parca de nicaieri incepura sa sara jucaus in jurul ei,scotand sunetele specifice,pe care Azura le percepea foarte bine.
Se inveseli si incepu sa inoate cu ei;din cand in cand ei intorceau capul parca verificand daca ea ii urmeaza.
Cerul se intunecase brusc si primele stele licareau timid,iar temperatura scazuse.Nori purpurii capatara o nuanta vinetie si se porni un vant puternic.Azura constata dintr-o data ca se afla foarte departe de plaja,nu o mai vedea si nu stia prea bine unde se afla.Delfinii disparura brusc.
Valurile incepura sa se agite,iar vantul se intensifica.
Azura incepu sa inoate spre casa,dar un val mai incapatanat trecu peste capul ei si o impinse la fund.
Incepu sa vada stralucind bariera de corali din Marea Rezervatie.O bucata de coral se desprinse brusc de la locul ei si porni in directia ei.Ea se zbatu,lovind puternic apa cu bratele dar valurile se jucau cu ea si o faceau sa coboare tot mai jos.Intr-o fractiune de secunda, bucata grea de coral ii cazu peste piciorul stang,iar Azura se pravali pe fundul de nisip alb,care avea o licarire slaba.
Algele o inconjurau,iar diversi pesti colorati si fosforescenti incepura sa inoate in jurul ei.
Incerca sa impinga bucata grea de pe piciorul ei,dar aceasta nu se clintea.Incerca sa o impinga mental dar nu reusi. Dupa ce se lupta vreo zece minute obosi si renunta.La cativa pasi de ea se casca un abis,iar Azura nu putea vedea decat intunericul din el.
Incerca cu disperare sa se conecteze cu Andras,dar nu putea nicicum.Isi blocase iar gandurile sau din cauza locului unde se afla nu-l putea ajunge?
Se intinse pe nisipul alb,cu ochii in sus...Vedea vag lumina lui Nicene cum brazda oglinda oceanului.Vantul se potolise,ca si cand nu se intamplase nimic.
Bule mici de aer plecau dinspre ea spre suprafata.
Nu stia ce o sa faca,mai avea aer pentru inca 15 minute dupa care...Incerca iar sa mute coralul,dar era neclintit.Incerca o conexiune telepatica cu tatal ei,cu unchiul si cu Arissa.Nu reusea sa se conecteze cu nimeni si atunci isi dadu seama speriata ca nimeni nu o putea auzi din locul unde se afla.
Ce urma sa se intample?Aerul i se va termina si daca nu gasea o cale sa mute coralul,va muri acolo.Se smuci,nu nu era posibil sa se intample asa ceva...Trebuia sa existe o solutie.
Agitatia ei o facu sa consume oxigenul si mai repede.Incerca iar sa se conecteze,dar fara succes.
Privea spre suprafata cu un aer partial resemnat.Ceva din ea ii spunea ca e cam tarziu.
Dupa cum se simtea,mai avea cel mult un minut.Azura inchise ochii,luandu-si ramas bun de la toti cei dragi.Aerul ce il mai avea se consuma,dar nu voia sa renunte asa usor.Isi tinea in continuare caile respiratorii inchise,dar nu stia cat o sa mai reziste.

Apoi simti o durere in piept si sub sani.Apa se incapatana sa ii intre in nari,dar asta insemna sa se inece.Simti cum puterile o lasa si se apuca cu mainile de piept.Durerea crestea in intensitate si Azura ceda.
Inspira adanc si trase cu nesat o gura de apa.In continuare respira,fara ca asta sa ii produca vreo neplacere.Era uimita,nu stia ce sa mai creada...Nu avu timp sa se dezmeticeasca,simtea o prezenta.
Ridica privirea si zari o fiinta indreptandu-se spre ea.
O femeie cu ochii migdalati,cu pielea albastruie,cu restul trupului format dintr-o coada de peste.O Sireniana!
Azura o privii cu ochii mari cum inoata gratios si ii admira coronita din perle rozalii care ii impodobea fruntea.Femeia se opri la aproximativ doi metri de ea si intinse mana in directia coralului.O energie de culoare violet pal iesi din palma ei.Azura vazu coralul rostogolindu-se si isi elibera piciorul.
Se uita fascinata la parul ei verzui care era aproape cat lungimea corpului ei si la ochii albastrui-turcoaz.
Minunata fiinta veni si o lua de mana,apoi incepu sa o traga dupa ea.Azura nu opuse rezistenta.
Se duceau in intunecatul abis si vreme de cateva secunde nu mai zari nimic,apoi o lumina albastruie aparu sub ele.O aglomerare de locuinte inalte,intortochiate,din coral albastru...Orasul de Margean.Pe ce distanta se intindea,Azura nu ar fi putut spune,dar sigur pe o distanta uriasa.
Femeia o tragea in continuare dupa ea,continuand sa inoate pe deasupra acoperisurilor acelor locuinte.Stele aurii de ocean inotau si ele nestingherite pe strazile orasului.Suflarea probabil se odihnea in locuinte pentru ca Azura nu zari pe nici unul afara.
Sireniana o purta pe deasupra unui complex de turnuri albastre cu intruzii de margean negru.Alge uriase albe si verzui se aflau la intrarea uneia dintre locuinte,urcand spre suprafata.Erau atat de alambicate si de bine impletite,aproape cu aspect solid incat Azura le asemana cu coloanele aflate in fata casei sale.
Se oprira in fata unei cladiri cu aspect de turn,cu ferestre inalte. Sireniana o trase pe un coridor foarte lung care ducea o usa mare,facuta din perle negre.O deschise si se strecura cu agilitate,fluturand din coada ei de peste. Ajunsera intr-o sala foarte mare,in capatul careia se intrezarea un fel de jilt.Lumina era albastruie si curata,datorata peretilor din margean usor fosforescenti.Langa jilt ea vazu un barbat care si el purta coada de peste,care avea in jurul lui mai multe femei si copii ce pareau ca il asculta cu atentie.
Cand ele intrara,toata lumea isi muta privirea in directia lor cu ochii mari,mai ales copiii.
Femeia care o condusese ii dadu drumul la mana,iar Azura plutea usor.Ceilalti navalira spre ea si incepura sa o pipaie pe toate partile,copii o trageau de picioare iar femeile ii admirau parul.Azura zambi cand ii vazu atat de curiosi.Femeile care o inconjurau schimbau priviri intre ele,transmitandu-si ceva intr-un limbaj pe care ea nu-l putea pricepe.
Barbatul Sirenian se apropie de ea,tinand un mana dreapta un sceptru lung si rasucit,dintr-un material pe care nu-l putu identifica.Avea un par alb si o barba la fel de alba,parea a fi conducatorul acelui oras sau in orice caz un mare Intelept.Acesta facu semn femeii cu ochii migdalati,iar aceasta o lua pe Azura de un brat si imediat o femeie o lua de celalalt.Iesira din sala alba,conduse de Intelept.Inotara pe deasupra unor trepte si coborara la un nivel mai jos,unde se gasea o alta camera ce adapostea un fel de banchete translucide.Barbatul facu un semn cu mana si cele doua femei o depusera pe fata pe una dintre ele,apoi se indepartara putin.Inteleptul se apropie de Azura,privind-o atent cu ochii lui mari si turcoaz,in care parca se oglindea intreg oceanul.
Isi atinse palmele una de cealalta si o energie verzuie incepu sa prinda viata intre ele.Directiona aceasta energie spre piciorul Azurei,care avea o nuanta vinetie in locul unde fusese strivit.Inteleptul isi trecu mainile peste el si in cateva secunde pielea ei era ca noua.
Azura ii zambi iar el ii intoarse zambetul,desi pana acum paruse foarte serios.
Facu un semn spre femeia care o adusese si aceasta incuviinta din cap.Din ce vedea,putea deduce ca femeia era fiica acelui Intelept,desi nu avea o dovada in acest sens.
Aceasta o lua de mana din nou pe Azura si parasira locuinta.O plimba pe deasupra orasului,ca ea sa poate admira totul in voie.Ajunsera la un rau verzui care strabatea orasul,curgand in voia lui,fara sa tina cont ca se aflau pe fundul oceanului.Mii de stelute albe pluteau deasupra lui,iar meduze stravezii se miscau usor pe strazile orasului.
Azura nu credea ca poate exista ceva mai frumos de atat.Au stat mai bine de o ora admirand de pe un povarnis orasul luminos.Deodata isi aminti de accidentul ei,de faptul ca nu se afla acasa,ca probabil parintii ii observasera absenta,ca erau ingrijorati...Tresari si facu un gest de nerabdare.Sireniana ii sesiza nelinistea si ii facu semn sa vina cu ea.Se intoarsera la locuinta de mai inainte,in sala mare unde nu se mai afla decat Inteleptul.
Acesta ii facu semn sa se apropie de el si Azura se aseza pe jilt.Femeia-peste se apropie aducand o cutiuta in mainile ei albastrui.Barbatul o deschise,si lua de acolo o piatra translucida ce semana cu nuanta florilor de pike.O atinse pe Azura pe frunte cu palma dreapta si aceasta simti un fel de usoara ameteala.Apoi ii aseza piatra intre sprancene si aceasta incepu sa straluceasca.Lumina ei crescu atat de mult,incat Azura nu mai vazu nimic in jur si o senzatie puternica de somn o cuprinse.Peste o clipa,nu mai stiu de ea,cazu in inconstienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu