luni, 14 iulie 2014

CAPITOLUL 1-Ochi de azur

Genele i se zbateau usor,semn ca urma sa se trezeasca ....O minunata si blanda lumina alba se revarsa dinspre fereastra;Aureka imprastia cu generozitate caldura pe chipul frumos al fetei.
Isi feri o suvita de par ce ii cazuse peste ochi,respira adanc si deschise ochii de-a binelea....Nimic nu i se parea mai incantator dimineata decat fosnetul albastru al oceanului,ce se zarea in departare,mirosul florilor de camos ce ii imbatau dormitorul si temperatura placuta din aceasta perioada a zilei.Fosnetul oceanului azuriu,la fel ca ochii ei. Privi in sus,spre baldachin.
Camera era foarte mare,decorata cu gust....Amprenta stramosilor se vedea peste tot,in mobilier,in tesaturi,in incrustatii,in arcadele ferestrelor...In tavanul decorat bogat cu fire sensibile si aurii de metal pretios...
Hmmm........avea multe de facut in ziua respectiva,cele 4 ore obligatorii de somn se scursesera pe nesimtite...Dar totusi patul era asa de moale,matasea atat de fina la atingere,iar muzica placuta din surdina ii dezmierda urechile.Pesemne Mama era in Sala de Muzica,incercand sa creeze note linistitoare din harpa,plimbandu-si degetele prelungi pe corzile ei....Desi sala se afla in cealalta parte a casei,auzul ei fin nu o insela.
Azura decise ca e timpul sa se trezeasca.Sari din pat si se intinse cat era de lunga (la cei doi metri ai ei totusi nu era foarte inalta pentru o merkaniana,iar oasele ii erau lungi si fragile,soldurile timide si mainile subtiri).Tatal ei glumea mereu referitor la osatura ei,care nu era destul de bine sudata dupa spusele lui,pentru ca ea sa se poate antrena pentru lupte corp la corp;mai degraba ar fi dorit-o in Sala de Muzica cantand la diferite instrumente ca sa poata sta el linistit...Dar nu era cazul.
Chipul armonios al Azurei,fata ei perfect ovala si simetrica,parul cenusiu-metalic cu tenta albastruie si aerul ei fragil constrastau puternic cu ochii ei de un albastru deschis ,taios,cu irizatii o anomalie ar numi-o unii,pentru ca nici unul dintre fratii ei nu poseda asa ceva,desi aveau toti ochii albastri.
Azura se gandea mereu ca Mama,genetician fiind "strecurase"ceva in ADN-ul ei atunci cand fusese creata,dar Arissa nu recunoscuse niciodata nimic.
Isi arunca o privire pe fereastra spre parc,unde copacii de camos inflorisera si isi aratau toata splendoarea,in nuante de violet si indigo.
Iesi din dormitor,merse pe coridor si apoi coti la stanga,cobora cateva trepte de marmura si se indrepta spre o usa transparenta.Cand se apropie,usa culise spre stanga fara zgomot.
Azura apasa un buton albastru si apa de la dus incepu sa curga....Seta temperatura astfel incat sa se potriveasca cu cea a corpului ei si se dezbraca.
Cuva de sticla fina in care facea dus avea numeroase reflexii,camera era puternic luminata fara insa sa-ti raneasca ochii,dar razele soarelui se opreau pe deasupra ei si se jucau,o facand-o sa sclipeasca.
"Ar fi trebuit sa fac baie in cada,dar trebuie sa ma intalnesc si cu Kira...Off,ce nu-mi place cand trebuie sa ma grabesc."In timp ce statea sub dus,o muzica suava ii dezmierda urechile si o relaxa.
Dupe cateva minute apa se opri din curs,semn ca pielea ei se curatise total.Azura pasi afara din cuva si se opri sub uscator,in cateva secunde apa de pe pielea ei albastruie si din par se topi.
Se indrepta spre Dulap.....Impropriu spus Dulap,era mai degraba un paralelipiped inalt de vreo 2 m,facut in totalitate din cristal,ce actiona sub comanda mentala.Nu era mult de lucru referitor la culori,Vindecatorul o invatase demult cum ar trebui sa se imbrace tinand cont de aura ei.Fata se privi in oglinda "Dulapului"si isi vazu aura....Foarte clar,astazi predomina un albastru deschis luminos,iar spre exterior vazu ceva nuante de indigo,insa parea ca ceva nu e in regula,nuanta era prea inchisa.Azura inchise ochii si puse mana in lacasul desemnat in "dulap",care imita forma mainii ei,cu primele doua degete unite.
Se concentra asupra a ceea de dorea sa poarte,un costum mulat din lanelina,facut dintr-o bucata care sa lase pielea sa respire,de culoare albastru deschis.
Dulapul scoase un sunet metalic,Azura isi lua mana din lacas si deschise dulapul,acolo se afla costumul ei.

Se indrepta cu pasi usori,abia perceptibili spre zona de luat masa.Probabil ca si Mama era acolo,palavragind cu robotul-casnic pentru ca muzica harpei nu se mai auzea.
-Buna dimineata Azura....Te-ai odihnit bine?o intreba un glas suav.
-Buna dimineata Mama,dar am dormit ca un prunc iar acum mor de foame.....TX,ce-mi dai sa mananc?
-V-as recomanda un coktail de fructe,senzorii mei detecteaza oarece fluctuatii in aura ta care nu mi se par de bun augur.....Recomand sucul roz al fructului desertului,care se stie prea bine ca are rolul de a detoxifica organismul si de a alunga starile inexplicabile de anxietate.......In combinatie cu...
-Ajunge Tex,prepara-mi o data mancarea,nu vreau acum o lectie de nutritie,zise morocanoasa Azura.
-Inteles! Si TEX incepu sa prepare coktailul,acompaniat de zgomotul metalic specific.
-Esti in regula in dimineata aceasta?
Arissa isi privi fiica scrutator,cu neliniste materna si se opri din ceea ce facea.
-Da mama,sunt putin obosita poate..Am multe de invatat in ultima perioada,dupa cum stii se apropie Anul Maturitatii la mine si vreau...
-Iti sugerez o vizita la cabinetul medical.Iar daca nu esti de acord,iti impun o vizita la cabinetul medical..Nu uita,esti inca sub tutela mea pana atingi maturitatea,spune Arissa zambind usor.
-Cum zici tu Mama......Dar unde te pregatesti sa te duci?
-Am multa treaba astazi,am o conferinta la Universitate,iar dupa aceea trebuie sa merg la Centrul de Genetica,astazi vine un nou suflet pe lume...
-Ce frumos,mi-ar placea sa particip si eu la asa ceva.
-Azura stii bine protocolul,doar medicii si familia au permisiunea sa asiste la scoatera din incubator a micutilor.Dar nu te impancienta,peste 6 luni se va naste fratiorul tau...Vei putea asista atunci.
-Mama,cati frati o sa imi mai faci?rase Azura.Am deja trei,iar daca ma pui si pe mine suntem patru.Iar acum vine al cincilea...
-Se spune ca al- cincilea este cu noroc...Inocentii sunt tot ce are mai bun Universul,bogatia noastra..O sa intelegi si tu asta intr-o zi,atunci cand o sa fii pregatita pentru proprii tai copii.Draga mea,vino sa te sarut,acum chiar trebuie sa plec.
Azura intinse fruntea,apoi se imbratisara.
-Tata unde este?
-Ah.....Aproape ca uitasem,mi-a zis ca il gasesti in biblioteca.Apoi Mama parasi incaperea.


Azura se indrepta ganditoare spre biblioteca.
Usa masiva din lemn se pike nu se lasa culisata,tatal ei adept ai "tehnologiilor"vechi,dorea sa pastreze biblioteca asa cum o primise de la ai sai stramosi,intacta...Curatenia se facea de catre robot,dar numai sub atenta lui supraveghere,ca nu cumva pretioasele carti si masnuscrise sa fie avariate.
Azura impinse de usa si intra in incaperea cu lumina aurie.Desi afara era in miezul zilei,tatal ei prefera o tonalitate mai intima....Seara obisnuia sa aprinda focul in semineu,privind cum arde cu flacara albastra.Nu ar fi dat acel semineu pentru nici un alt dispozitiv ultramodern de incalzire.Intreaga casa beneficiaza de cele mai buna tehnologie,care pastreaza o temperatura constanta,totusi aripa din vest e pastrata exact asa cum fusese de mii de ani,veche si uneori prafuita,dar bogat aurita si decorata.
De altminteri,intr-un anume sezon primeau vizitele familiei si prietenilor,interesati in mod deosebit de biblioteca,Sala Oglinzilor de Cristal unde se tinea balul anual si Sala Armelor.Casa in sine era un urias muzeu!
Aripa din est era gazda apartamentelor familiei,incluzand toate necesitatile fara insa a-si pierde insa patina istorica.Insa aripa din vest era intr-o perfecta stare de conservare,un motiv in plus ca familia cu origini nobiliare sa se simta mandra.
Casa avea doua nivele ,parterul format din apartamentele locuibile si marea Biblioteca,imensa Sala a oglinzilor de Cristal,cu Sala Armelor si inca doua incaperi uriase destinate antrenamentelor.
Nivelul urmator era interzis vizitatorilor,aceasta detinea zona de relaxare si recuperare,sala cu sarcofagul de cristal destinat rejuvenarii, imensa piscina cu apa parfumata,sala de meditatie,sala pentru pictura si dans si camera pentru inventii.
Casa beneficia de o curte spatioasa pavata cu marmura albastra de Enike,ce avea in mijloc un havuz cu apa, flori parfumate de diferite culori,arbusti decorativi si minunatii copaci Camos.Cand se lasa crepusculul,florile lui incepeau sa straluceasca,intensificandu-si culoarea.
Stilul elaborat ,cu numeroase arabescuri era faimos pentru arcadele serpuite ale ferestrelor dar si pentru coloanele de marmura albastra decorate la capitel cu aur alb.De altminteri coloanele se pot gasi peste tot,in fata casei in numar de 4,doua de-a stanga si doua de-a dreapta,sustinute de stilobat,fie sustinand bolti sau cu rol pur decorativ.
In spatele casei ,cele trei cinci trepte de la iesire conduc spre parc si la departare de zece minute,spre ocean.Vegetatia abundenta ascunde casa de privirile indiscrete,iar sectorul privat de plaja asigura intimitate totala.Usa din fata,facuta din asemenea din cristal insa unul foarte dur se gliseaza usor asigurand accesul spre oras,aflat la 15 minute departare.Nu ai zice ca te afli atat de aproape de centru,la cat este de liniste.
Insa de indata ce ai parasit parcul si ai luat banda transportoare agitatia orasului iti ia ochii.
Nici nu ai zice ca dupa ce se termina sectorul privat de plaja,poate fi atata aglomeratie.Multimea de tineri inunda nisipul,razand si alergand,sau practicand surf.

Intreaga casa este o bijuterie,o bijuterie de un alb sclipitor cu insertii de pietre pretioase la tot pasul,cum ar fi safir si lapizlazuli.Un castel vechi si unic pe Merkana,daca nu cumva in intreaga Galaxie.
Verticalitatea ei ii confera o si mai mare grandoare,acoperisul de cristal alb parand ca se inalta spre cer,iar atunci cand se lasa seara ,intreaga casa isi schimba culoarea in vioriu stralucitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu